God søvn før koncerten – 5 tips til at finde den rette springmadras

Skal du snart til koncert? Så husk at få prioriteret din søvn ordentligt op til koncerten. Er du træt og uoplagt, når dit yndlingsband spiller, vil du nemlig langt fra få det fulde udbytte af koncerten.

Der er flere ting, du kan skrue på for at sikre den gode søvn. Således kan du skabe et godt indeklima, få styr på eventuel stress, sørge for at dit soveværelse er fuldstændig mørkt – Og mange, mange andre ting.

… For nu at begrænse os vil vi i denne artikel dog udelukkende zoome ind på, hvordan du vælger den rette springmadras. En god springmadras danner nemlig et godt fundament for den gode søvn. Af pladshensyn vil vi ikke give anbefalinger til konkrete springmadrasser – det kan du i stedet eksempelvis finde i denne springmadras guide.

1. Læg dig fast på et budget

Inden du indleder jagten på den rette springmadras, vil jeg anbefale, at du gør op med dig selv, hvor meget du er villig til at betale for madrassen.

Springmadrasser i dag ligger typisk et sted mellem 999 kr. og 3.999 kr. for 90×200 cm størrelsen… Og har du brug for en større springmadras – eksempelvis 180×200 cm – er det ikke unormalt at se priser på op til 7.999 kr.

Som med de fleste andre ting får du også med springmadrasser langt hen ad vejen, hvad du betaler for. Vær dog også opmærksom på, at der ofte er gode tilbud at finde på springmadrasserne. Se derfor endelig på førprisen når du besøger en webshop. Så får du nemlig nemmere ved at vurdere, om du er i færd med at gøre en god handel.

2. Hold øje med fjedrenes tæthed

Der er stor forskel på, hvor mange pocketfjedre der er per kvadratmeter i de forskellige springmadrasser. 

Typisk gælder det, at et højt antal fjedre giver forudsætningerne for en bedre komfort. Årsagen til dette er simpelthen, at de mange fjedre gør det muligt at skabe en stærkere og mere balanceret modstand i springmadrassen.

3. Hvor høj er springmadrassen?

En høj springmadras er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at den er god. Højden giver dog alt andet lige mulighed for at tilpasse affjedringen bedre i springmadrassen – hvilket i sidste ende skaber forudsætningerne for en stærkere, mere omsluttende komfort.

Sammenlign derfor gerne højden på springmadrasserne, inden du foretager dit valg.

4. Hold øje med betrækket

Betrækket på springmadrassen er ofte noget, vi overser. I realiteten betyder betrækket dog meget. Dels for hvor hygiejnisk en løsning en given springmadras er – og dels i forhold til hvor behagelig soveoplevelsen bliver.

Sidstnævnte skyldes i særdeleshed at visse typer betræk – Eksempelvis Medicover3D-klimabetrækket har egenskaber, der gør det velegnet til særligt astmatikere.

5. Undersøg markedet grundigt

Sidst men ikke mindst så bør du undersøge markedet grundigt, inden du køber din springmadras. Grunden til dette er, at priserne på springmadrasser i den samme kvalitet kan svinge meget.

Variationen i pris skyldes tildels, at der bare altid vil være forskel på, hvor meget valuta du får for pengene fra webshop til webshop… Og så skyldes den, at visse webshops ofte kører med stærke tilbud. 

Netop de mange stærke tilbud på markedet for springmadrasser betyder, at du skal være vågen som forbruger.

Her fra Electricguitars.dk ønsker vi dig god fornøjelse i jagten på den gode søvn… Den gode søvn der skal sørge for, at du kan ramme det helt rette gear næste gang, du skal til koncert.