Lån penge til nye musikinstrumenter

Har du brug for nye instrumenter, men har du ikke lige pengene til dem her og nu, kan det være en idé at overveje, om du måske bør låne penge til at købe de instrumenter, du gerne vil have.

Men hvordan finder du det bedste lån? Og hvor mange penge har du egentlig brug for at låne til instrumenterne?

Hvilke instrumenter skal du have?

Inden du går i gang med at kigge på de mange forskellige lånemuligheder, du har, kan det være en god idé at finde ud af, hvilke instrumenter du skal have. Har du bare brug for et enkelt, eller er der flere forskellige, du drømmer om at købe?

Husk også at finde frem til de eksakte modeller, da der kan være stor forskel i prisen, alt afhængig hvilket mærke og hvilken model du ender med at købe. Lav din research hjemmefra og gør det meget nemmere for dig selv, når du skal finde det bedste lån til din situation.

Lån vs. afbetaling af musikinstrumenter

Mange steder har du også mulighed for at købe musikinstrumenter på afbetaling, og det kan naturligvis også være en løsning. Dog kan der i den forbindelse ofte være et større oprettelsesgebyr forbundet med at lave en aftale med den enkelte butik eller kreditor, samt en række øvrige gebyr i mange tilfælde.

Derfor er det ikke altid en billigere løsning at købe på afbetaling frem for at låne pengene. Så lån penge, hvis du regner dig frem til, at det ikke kan svare sig at købe instrumentet på afbetaling, eller hvis det bare generelt set ikke er muligt at købe dit instrument på afbetaling i den butik, du har kig på.

Lån til musiktilbehør

Når du er musiker, er der jo som regel en masse andet udstyr end bare instrumenterne. Der er højtalere, forstærkere, mixere, pedaler, kabler og hvad du nu ellers har brug for, før du kan stille dig op på en scene eller bare i et øvelokale og få hul igennem. 

Lån penge nu hvis du har brug for nyt musiktilbehør. Det er ikke kun instrumenterne der kan ende med at løbe op i adskillige tusinde kroner – det kan tilbehøret i den grad også. Derfor er der også mange, der vælger at låne til udstyret, hvis de har brug for noget specifikt.

Vælg det rette lån til dine behov

Når du har fundet ud af, hvor mange penge du skal bruge, skal du i gang med at finde den bedste låneudbyder til lige netop dig og din situation.

Først skal du beslutte dig for, hvilken type lån der er bedste egnet til dig. Det kan eksempelvis være et kviklån, hvis du har brug for pengene her og nu. Men du kan også overveje en løsning som eksempelvis en kassekredit, hvis du ikke endnu er helt sikker på, hvor mange penge du skal bruge.

Dernæst skal du finde en udbyder, der kan tilbyde dig at låne lige netop det beløb, du har behov for.

Betal af hurtigt og slip billigere

Vil du gerne slippe så billigt som muligt i sidste ende, kan det være smart at vælge et lån med en hurtig løbetid. Løbetiden er den tid du har til at betale dit lån af.

Jo hurtigere du får betalt dit lån af, desto færre renter skal du også betale på dit lån. Derfor kan det altid svare sig at betale lånet af på seks måneder i stedet for 36 måneder. Og også gerne 30 dage i stedet for et halvt år, hvis det kan lade sig gøre. Hurtig tilbagebetaling giver færre renter.

Den nemme måde at få nye instrumenter her og nu

Det er langt fra alle musikere, der har lommerne fulde. Derfor kan det også være relevant for mange musikere at kende til muligheden at låne penge til sine nye instrumenter. En musiker har også svært ved at tjene penge, hvis han ikke har udstyret i orden.

Står du i den situation, at du har brug for nye instrumenter eller nyt udstyr, kan du jo overveje, om det er det rette valg for dig at tage et lån. Nu ved du i hvert fald, at muligheden for at låne penge er der, og at alle kan gøre det.