Downloader du musik på nettet? Brug en VPN, når du torrenter …

En torrent er en protokol, der gør det muligt at downloade store filer på nettet. Når du henter musik på nettet, er det vigtigt, du benytter en VPN. Hvorfor spørger du? Jo ser du …

Beskytter og gør dig anonym

VPN står for Virtual Private Network, og det gør din internetforbindelse anonym. Det vil sige, at hverken regeringen eller hackere kan få adgang til dine data eller filer. Med en VPN er dine internetaktiviteter anonyme, så du kan vide dig sikker, når du downloader musik. Hvis du ikke benytter en VPN, kan alle se din IP-adresse og spore dine aktiviteter. I værste tilfælde kan det give dig virus, bøder eller give andre adgang til dine private oplysninger. 

Når du skal vælge en VPN til torrents, er det alfa og omega, at det er en med en god hastighed og et højt sikkerhedsniveau. Der findes mange VPN-udbydere på markedet, men der er stor forskel på kvaliteten. Derfor kan du med fordel benytte hjemmesider, der tester og anmelder de forskellige VPN-forbindelser. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik og vælge den bedste VPN til dig.

Giver adgang til blokerede hjemmesider 

Foruden et højt sikkerhedsniveau, når du downloader, giver en VPN dig også mulighed for at tilgå blokerede hjemmesider. På den måde kan du downloade musik fra hjemmesider, der ikke normalt fungerer i Danmark.

Det kan du, fordi en VPN giver dig mulighed for at styre uden om geografiske blokeringer. Uden en VPN kan kunder ikke få adgang til hjemmesider eller købe varer i andre lande. Men med en VPN kan du flytte lokationen på din IP-adresse og på den måde låse op for blokeret indhold.  

Giver dig endnu mere streaming

En anden fordel med en VPN er, at du kan streame endnu flere film og serier på nettet. Det kan du, fordi du ved at styre uden om blokeringer kan benytte streamingsider i hele verden. Det giver dig mulighed for at tilmelde dig udenlandske streamingsider og eksempelvis få adgang til det amerikanske Netflix. Du får altså adgang til en hel verden af blokerede hjemmesider, så du får endnu mere frihed på nettet.

Er det lovligt?

Det er ganske lovligt at benytte en VPN til at maskere og kryptere din IP-adresse. Derfor er det et must for alle, der downloader musik at benytte metoden. Det er en billig, enkel og smart måde at benytte torrent på i Danmark. 

De fleste VPN-udbydere tilbyder en gratis prøveperiode på 30 dage og en pengene tilbage-garanti, så du kan teste konceptet, før du betaler. Derefter ligger prisen på mellem 12 og 50 kr. om måneden, alt efter hvilken udbyder du vælger.